Molenaar zoekt collega’s M/V, het vervolg van het vervolg

Al enige jaren is Molen de Lelie één van de meest draaiende molens van Zeeland en van Nederland. Gelukkig heeft ons fraaie eiland Schouwen-Duiveland nog enkele molens die veel draaien en/of bedrijfsmatig in bedrijf zijn. Echter enkele molens hebben geen molenaar en draaien weinig. Wij zijn op zoek naar leerling molenaars die in de toekomst onze buurmolen “Het Hert” in Ellemeet willen laten draaien. Iedereen vanaf 16 jaar kan deze opleiding volgen. Deze opleiding wordt gegeven op Molen de Lelie en ook op molen De Korenbloem in Zonnemaire.  KOM EENS VRIJBLIJVEND BIJ ONS KIJKEN

Inmiddels zijn bij ons 2 molenaars in opleiding en is een 3e vrijwilliger aan het klussen op Molen de Lelie. Alle 3 hopen ze in de toekomst meer leven te brengen in buurmolen ’t Hert. Maar voorlopig vermaken ze zich prima hier op de molen en worden er een hoop klusjes verricht die anders blijven liggen. Zo zijn van de zomer de deuren van de molen opgeknapt en weer voorzien van raampjes, dit volgens oudefoto’s. NIEUWE LEERLING MOLENAARS ZIJN WELKOM!

Op 18 mei zijn beide leerlingen geslaagd voor hun molenaarsexamen! Nu zijn er 3 molenaars voor deze 2 molens, maar er kunnen er nog best meer bij. Bij ons op De Lelie zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die bezoekers willen rond leiden.

Zie ook:

www.vrijwilligemolenaars.nl

www.zeeuwsemolens.nl